Historisk Tidsskrift er et videnskabeligt tidsskrift på BFI-niveau 2 (højeste), der trykker kortere og længere originale afhandlinger, essays, oversigter, diskussionsbidrag, nekrologer og anmeldelser.

Historisk Tidsskrift trykker artikler om dansk historie i allerbredeste forstand.

Historisk Tidsskrift trykker desuden artikler om alle andre emner skrevet af historikere fra Danmark eller med tilknytning til danske institutioner i ind- og udland.

Historisk Tidsskrift har en lang tradition for empirisk funderede detailstudier og livlig debat, men trykker lige så gerne teoretiske eller historiografiske artikler, essays etc.

Historisk Tidsskrift accepterer tekster på dansk, norsk, svensk og engelsk

Historisk Tidsskrift bringer gerne illustrationer i sort-hvid, lejlighedsvis endda også i farve.

Historisk Tidsskrift modtager gerne forslag til afhandlinger og andre artikler på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Historisk Tidsskrift benytter anonym fagfællebedømmelse (peer review) ved alle egentlige afhandlinger, se i øvrigt fagfællebedømmelse i Historisk Tidsskrift.

Historisk Tidsskrift beder alle potentielle forfattere orientere sig i generelle retningslinjer for bidrag i Historisk Tidsskrift, men også i redaktionens hemmelige tips og især for forfattere til afhandlinger tillige i fodnotereglement for bidrag til Historisk Tidsskrift.

Historisk Tidsskrift modtager gerne forslag til anmeldelser, men kontakt redaktionen i forvejen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og se i øvrigt retningslinjer for anmeldelser i Historisk Tidsskrift.

Det med småt: Alle bidrag til Historisk Tidsskrift underkastes redaktionel bearbejdelse med henblik på tankens klarhed og sproglig korrekthed, og redaktionen ser det som sin pligt at håndhæve en saglig og urban tone i debatten.